Onderwijsproject

Het huidige onderwijssysteem in Oeganda bestaat uit zowel particuliere als overheidsscholen. In Oeganda is het basisonderwijs voor kinderen vanaf 6 jaar gratis voor iedereen, betaald door de overheid. Overheidsscholen in Oeganda zijn ook minder populair vanwege de lage onderwijsnormen. Bovendien zijn ze niet helemaal gratis, aangezien er een gebruikersvergoeding moet worden betaald om de administratieve kosten van de school te dekken. Particuliere scholen bieden onderwijs van betere kwaliteit, maar zijn te duur voor de meeste inwoners van Kampungu Kalisizo.

In Kampungu Kalisizo kan het grootste deel van de bevolking het basisonderwijs van de overheid niet betalen. We bieden de kinderen basis onderwijs en secundair onderwijs. MASE Orphans Uganda identificeert goede christelijke scholen waar kinderen worden gesponsord. Het onderwijsproject richt zich op de continuïteit van het onderwijs voor kinderen.

In de toekomst wanneer de financiële middelen het toelaten, we willen ze graag ondersteunen voor universitair en beroepsonderwijs totdat ze volledig kunnen integreren in de gemeenschap zonder afhankelijk te zijn van Stichting Mase.

In Kampungu werd de gemeenschap getroffen door hiv-aids en kan onderwijs voor jonge kinderen niet worden betaald. Kinderen beginnen vanaf hun 7e leerjaar met leerachterstand op de basisschool. Stichting Mase biedt kleuteronderwijs aan kinderen in het dorp Kampungu en biedt extra ondersteuning aan kinderen die hun beide ouders hebben verloren of bij hun grootouders blijven.

In Oeganda is de officiële taal Engels. Het is daarom belangrijk dat kinderen de Engelse taal leren om het systeem bij te houden. In Kampungu Kalisizo gingen de meeste grootouders nooit naar school en de kinderen spreken nauwelijks Engels. We willen de kinderen de kans geven om Engels te leren door hen Engelse boeken en ander schoolmateriaal zoals uniformen, boeken en pennen te geven.

Donaties van individuen, groepen of bedrijven om een ​​kind maandelijks of eenmalig te sponsoren zorgen ervoor dat het kind met zo min mogelijk problemen naar school kan. We willen vooral op een gestructureerde manier hulp bieden om het voor de sponsoren transparanter te maken.