Verification: ad81d75d8ef4b873
top of page
Zoeken

Dhr. Mwanje George is overleden

Bijgewerkt op: 4 mei 2022

In Oeganda worden ouderen gedefinieerd als personen van 60 jaar en ouder. De Oegandese bevolking wordt gekenmerkt door jonge mensen en oudere people staan voor veel uitdagingen.

Plattelandsgemeenschappen in Oeganda worden gekenmerkt door oudere mensen. Hoewel de dienstverlening op het platteland zeer slecht is, heeft dit ertoe geleid dat veel ouderen voor grote uitdagingen komen te staan.

In april tijdens de paasmaaltijd kwamen onze vrijwilligers erachter dat hij overleden was. De oorzaak van zijn dood is onbekend omdat hij geen toegang had tot een gezondheidscentrum om zijn ziekte vast te stellen.

Ze hebben geen toegang tot gezondheidsfaciliteiten, toegang tot schoon drinkwater en gebrek aan financiën.Daarnaast zijn ouderen eenzaam omdat jongere mensen in dorpen wonen om naar steden te gaan om de eindjes aan elkaar te knopen. Ouderen hebben slechte huisvestingsfaciliteiten, lijden aan niet-overdraagbare ziekten en hebben geen sociale zekerheid, waardoor ze moeilijk in hun basisbehoeften kunnen voorzien. De meeste ouderen in Oeganda hebben lichamelijke handicaps die van invloed zijn op hun mobiliteit om toegang te krijgen tot basisdiensten zoals gezondheid, water als gevolg van lange afstanden naar deze faciliteiten.


De heer Mwanje George op de foto werd ondersteund door MaSe foundation om te genieten van zijn kerst in 2021. In april tijdens het uitdelen van de paasvoedselmand kwamen onze vrijwilligers erachter dat hij overleden was. De oorzaak van zijn dood is onbekend omdat hij geen toegang had tot een gezondheidscentrum om zijn ziekte vast te stellen. De heer Mwanje woonde alleen en was te zwaak om in zijn basisbehoeften te voorzien, zoals toegang tot voedsel, water en gezondheid.


Stichting MaSe wil graag meer ouderen bereiken zodat zij kunnen genieten van de laatste dagen van hun leven op aarde.

228 weergaven0 opmerkingen

Comentários


bottom of page