Verification: ad81d75d8ef4b873
top of page
projecten

Projecten

Armoede in Oeganda

Bevolking

Een groot deel van de bevolking leeft in armoede. Het gemiddelde gezinsinkomen is € 35,- per maand.

Armoede blijft hoog en de prevalentie ervan verschilt per bevolkingsgroep, regio, landelijke/stedelijke kloof.

 

In Oeganda, 38 procent van de bevolking leeft in absolute armoede en kinderen vormen 62 procent van de armen. Het aantal kinderen dat onder de armoede leeft lijn zal waarschijnlijk stijgen vanwege het hoge vruchtbaarheidscijfer, hiv/aids, andere vermijdbare ziekten en onzekerheid.

 

Andere oorzaken van armoede zijn onder meer beperkte toegang en controle van productieve activa, vooral door vrouwen, beperkte benutting van verbeterde productietechnologieën, grote gezinnen, alcoholisme, werkloosheid, onder tewerkstelling, gebrek aan markten, ontoereikend mogelijkheden voor onderwijs, en gebrek aan informatie.

Armoede in Oeganda
At church

Bron van Inkomsten

Levensonderhoud

Veel mensen wonen op het platteland en de landbouw is de belangrijkste bron van inkomsten. Boeren gebruiken eenvoudige landbouwmethoden en zijn niet marktgericht. De meeste boeren verbouwen voedsel voor eigen consumptie.

Invloed van de oogst op het onderwijs in Oeganda

Of een gezin in Oeganda hun kind of kinderen naar het onderwijs kan sturen, hangt ook sterk af van de oogst die dat jaar wordt gedaan. Als het een droog jaar is, is er geen geld voor onderwijs. Als het oogsttijd is, is het onderwijs erg onregelmatig omdat de kinderen moeten helpen op het land. Het komt vaak voor dat kinderen zelf geld proberen te verdienen om samen hun opleiding te kunnen verdienen.

Als je in je leven maar een mens hebt kunnen helpen, heb je iets onsterfelijks tot stand gebracht, want over de grenzen van je leven heen blijft dit goede bestaan in degene die je hebt geholpen en diens omgeving; al is jouw naam in die kring al lang vergeten.

Iman Jacob van den Bosch (1891 - 1944)

Ouderenproject

OUDERENPROJECT

In Oeganda zijn kinderen een soort verzekering voor de oude dag. Als je oud wordt, zijn je kinderen er om voor je te zorgen.

Door het wegvallen van een generatie mensen, is deze verzekering op de helling komen te staan. Grootouders die de zorg hebben over acht tot tien kleinkinderen zijn geen uitzondering.

school

ONDERWIJSPROJECT

De meeste kinderen in Oeganda hebben geen basisvoorzieningen en benodigdheden zoals schoolgeld, uniform, boeken om toegang te krijgen tot onderwijs.

Wij geloven in de kracht van het empoweren van kinderen door ons onderwijs project. Wanneer je een kind opvoedt, maak je duurzame verandering in hun gemeenschap.

bottom of page