Verification: ad81d75d8ef4b873
top of page
wat we doen

Wat we doen

Een Kans

Stichting Mase steunt wees-/semi-weeskinderen en behoeftige kinderen in Oeganda. We willen deze kinderen een kansrijke toekomst geven en we geloven dat we samen een verschil kunnen maken in het leven van deze kinderen.

We voorzien ze van schoolvereisten en brengen ze naar school om relevante vaardigheden te verwerven om volledig te integreren in de gemeenschap.

Naast onderwijs en beroepsvaardigheden, biedt Stichting MaSe spiritual coaching en mentoringservices aan geïdentificeerde kinderen via instellingen en individuen die geïdentificeerd zijn en de verantwoordelijkheid hebben gekregen om kinderen op te voeden.

een Kans
onderwijs in oeganda

Onderwijs in Oeganda

Het onderwijs in Oeganda is namelijk duur en kinderen kunnen naar school als hun ouders het kunnen betalen. Wij sponsoren behoeftige kinderen, wezen en half-wezen die bij hun familie wonen. We ondersteunen kinderen met schoolgeld, kleding en eten.

 

Stichting MaSe ondersteunt kinderen uit sociaal kwetsbare en financieel verarmde gemeenschappen in Kampungu- Kalisizo (Oeganda). We ondersteunen kinderen die in een gezinssituatie leven, vaak zijn dit onvolledige gezinnen, soms wonen de kinderen bij een alleenstaande ouder, grootouder of ver familielid.

Terwijl we kinderen in Oeganda ondersteunen om naar school te gaan, willen we ze ook dicht bij God brengen. We sponsoren hen om naar christelijk gestichte scholen te gaan en school- en kerkprojecten te ondersteunen.

Scholen in Oeganda

In Oeganda is de basisschool van de overheid gratis, maar goed basisonderwijs is niet gratis. Bovendien maken de kosten van schooluniformen, schoolmaterialen zoals pennen en notitieboekjes het voor de armen onmogelijk om goed onderwijs te krijgen in Oeganda.

 

In Kampungu Kalisizo kunnen veel grootouders en alleenstaande ouders geen goed onderwijs voor de kinderen betalen. Te vaak wordt de keuze gemaakt om de kinderen thuis te houden om op kleine broertjes en zusjes te passen of om ze mee te laten werken.

Tutoring
Onze Steun

Onze Steun

Stichting MaSe ondersteunt daarnaast verzorgers die altijd ouder zijn met eten op speciale dagen van het jaar, bijvoorbeeld tijdens de kerst of paasdagen.

 

Kinderverzorgers zijn zich vaak bewust van de kansen die onderwijs aan kinderen biedt, maar armoede dwingt hen tot andere keuzes. Stichting MaSe werkt nauw samen met vrijwilligers in de Kampungu-gemeenschap om te bepalen welke kinderen ondersteund moeten worden.

bottom of page