Verification: ad81d75d8ef4b873
top of page
Zoeken

De paasvoedselmand April 2022

Bijgewerkt op: 4 mei 2022

Deze Pasen hebben we mensen bereikt met een paasvoedselmand. Met stijgende voedselprijzen, de langdurige droge seizoenen en honger was dit het beste cadeau ooit.

"Als je in je leven maar een mens hebt kunnen helpen, heb je iets onsterfelijks tot stand gebracht, want over de grenzen van je leven heen blijft dit goede bestaan in degene die je hebt geholpen en diens omgeving; al is jouw naam in die kring al lang vergeten." Iman Jacob van den Bosch (1891 - 1944)


Ik ben niet alleen ik heb vrienden, nu weet ik

Honger treft veel mensen in Oeganda, vooral de zeer arme kinderen en ouderen die niet voor zichzelf kunnen zorgen. Bij langdurige perioden van droog seizoen wordt de voedselproductie negatief beïnvloed.


Corona-uitbraak verergerde de situatie met sluiting van alle bedrijven, scholen en beperkte beweging. Dit leidde tot hoge voedselprijzen, de zeer arme huishoudens zijn afhankelijk van de genade van anderen om voedsel te krijgen.

Deze pasen hebben we vrienden in Nederland benaderd om een voedselmand voor ouderen te kopen.


We willen jullie allemaal bedanken die hebben bijgedragen aan dit doel.

Matilda 78 kon haar geluk niet verbergen toen ze dit jaar de paasvoedselmand ontving. Ze zei "Ik ben niet alleen, ik weet dat iemand ergens om je geeft, bedankt voor je steun"

Drie op de vijf gezinnen zitten zonder eten in Oeganda. De meeste gezinnen kunnen zich slechts één maaltijd per dag veroorloven.


Zonder enige bron van inkomsten en land om voedsel te verbouwen, hebben de allerarmsten geen andere keuze dan te verhongeren. We willen deze families bereiken om te weten dat ze niet alleen zijn dat iemand om hen geeft.


Bedankt al onze vrienden die dit doel steunen.

210 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page