Verification: ad81d75d8ef4b873
top of page
Zoeken

Het typen van Sumaiah verhaal was erg moeilijk!

Bijgewerkt op: 15 sep. 2023

Mijn naam is Sumaiah en ik zit in de zesde klas. Ik ben 13 jaar oud. Ik ben geboren met hiv/aids en ik krijg mijn medicijnen elke maand van het gezondheidscentrum. Ik neem mijn medicijnen elke dag om 19.00 uur. Elke keer als ik het medicijn inneem, krijg ik hoofdpijn en daar heb ik tijdens de lessen last van. Ik ben ook erg zwak na het innemen van de medicijnen. Mijn moeder heeft mijn vader verlaten toen ik jong was. Ze liet mij bij mijn vader achter. Mijn vader liet me altijd alleen in huis en ging uit om alcohol te drinken.


Sumaiah op School
Sumaiah op School

Op een dag wachtte ik tot hij thuiskwam, maar hij kwam niet terug. Ik weet niet waar hij heen ging. Ik ging naar school en vertelde het aan mijn lerares. Ik vroeg haar of ik op school mocht blijven terwijl ik wachtte tot mijn vader terugkwam. Van de directrice mocht ik op school blijven. Mijn vader is nooit teruggekomen. Op dit moment woon ik op school. Ik dank God voor deze kans omdat ik veilig ben in plaats van alleen in een krakkemikkig huis. Ik eet studenteneten, maïsmeel (Posho) en bonen. De uitdaging die ik heb is dat ik de meeste basisbenodigdheden mis: kleren, schoolgeld, boeken, uitgebalanceerd voedsel en medicijnen. Ik voel me ongelukkig omdat ik niet weet waar mijn vader en moeder zijn. Ik ken geen familielid. Ik heb geen vrienden op school vanwege mijn situatie. Ik voel me eenzaam.


Een verschil maken in het leven van Sumaiah, dan kunt u een bijdrage leveren via Geef.nl


188 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page