Verification: ad81d75d8ef4b873
top of page
Zoeken

Onze vader is verdronken in het Victoriameer!

Bijgewerkt op: 12 mrt.

Op de noodlottige maandagmorgen kreeg de directrice van Busanga Primary School een telefoontje van een onbekende die haar vertelde dat een ouder van haar leerlingen was verdronken in het Victoriameer. Wat een tragedie! Hoe moest ze dit nieuws aan de kinderen vertellen?

Onze vader is verdronken in het Victoriameer!

Vanaf links, Nakakeeto Aisha groep 5, in het midden Nassaka Shakira groep 4 en Bwanika Meddie groep 5


Een alleenstaande vader van drie kinderen was gaan vissen om voor haar kinderen te zorgen. Hij aanbad hen en werkte hard om ervoor te zorgen dat ze een goede opleiding kregen. Die noodlottige dag dat hij ging vissen, keerde hij nooit meer terug. Een collega-visser meldde zijn dood en niemand weet waardoor hij verdronk. Het autopsierapport van het ziekenhuis toonde aan dat hij inderdaad verdronken was.


De directrice was bedroefd over dit verlies van een toegewijde en koninklijke ouder die alle schoolvereisten - schoolgeld, uniformen, truien, schoenen, boeken - op tijd betaalde. Wijlen liet 3 kinderen na, twee meisjes een in groep 5 en een ander in groep 4 en een jongen in groep 5.


De moeder liep weg van het huwelijk vanwege de armoede en de ontberingen waarmee ze werd geconfronteerd bij het opvoeden van de drie kinderen zonder bron van inkomsten. De Kinderen hebben niets meer van haar gehoord sinds 2016, toen ze het huis van hun vader verliet. De kinderen verblijven nu bij hun 70-jarige Oma die nauwelijks voor hen kan zorgen.


Uw hulp aan deze kinderen om hun opleiding voort te zetten zal veel voor hen betekenen.

315 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page