Verification: ad81d75d8ef4b873
top of page
Zoeken

MaSe dag: Opwinding en anticipatie

Bijgewerkt op: 26 feb.

Elke 2 januari viert Stichting MaSe haar verjaardag. Aan de vooravond van MaSe-dag is de lucht gevuld met opwinding en verwachting in de gemeenschap. MaSe-dag is een tijd voor viering, eenheid en bezinning. Het brengt alle leden van de gemeenschap samen, vooral moeders van gesponsorde kinderen, religieuze leiders, leiders van de gemeenschap, mentoren, om zich voor te bereiden voor de dag.


Terwijl ze zij aan zij werken, nemen de vrouwen ook de gelegenheid te baat om belangrijke kwesties waar de gemeenschap mee te maken heeft te bespreken. De gesprekken gaan van onderwijs voor hun kinderen en gezondheidszorg tot cultureel behoud en economische zelfredzaamheid. "Deze dag herinnert ons aan de kracht van eenheid en het belang van samenkomen om elkaar als gemeenschap te vieren en te steunen". Zei de ambtenaar voor gemeenschapsontwikkeling die ook de eregast van de dag was.


Samen eten tijdens MaSe-dag
Training voor de gemeenschap

De dag is gevuld met een reeks activiteiten, variërend van de toespraak van een gastspreker tot interactieve activiteiten, rollenspellen en groepsdiscussies. De jonge deelnemers worden geïnspireerd om verantwoordelijkheid te nemen voor hun onderwijs en te streven naar academische uitmuntendheid. Ervaren gemeenschapsleiders en onderwijzers leiden trainingssessies over het belang van onderwijs voor kinderen. Ze bespreken het belang van lezen en schrijven, rekenen en kritisch denken voor een betere toekomst voor kinderen.


Gastspreker geeft haar toespraak.

Gesponsorde kinderen worden ook erkend en gevierd voor hun toewijding aan leren en academische prestaties tijdens MaSe-dag. Ze krijgen cadeautjes en een blijk van waardering als beloning voor hun harde werk en toewijding aan hun studie. Dit gebaar dient niet alleen om de gesponsorde kinderen te motiveren, maar benadrukt ook het belang van onderwijs als weg naar succes.

Kinderen snijden een taart aan
Een cadeau geven aan de kinderen.

Gedurende de dag delen leden van de gemeenschap persoonlijke verhalen over het overwinnen van uitdagingen, het najagen van dromen en het omarmen van groeikansen. Door deze interacties worden kinderen en jongeren geïnspireerd om hoog te mikken, in zichzelf te geloven en te streven naar uitmuntendheid in alle aspecten van hun leven.

Het vrijwilligersteam

MaSe-dag brengt de gemeenschap samen om na te denken over het belang van investeren in onderwijs en het mondig maken van toekomstige generaties. Door jonge geesten te voeden en hen de middelen te geven die ze nodig hebben om te slagen, zorgen stichting MaSe voor een betere en welvarendere toekomst voor hen en voor de gemeenschap als geheel. MaSe-dag is een krachtige herinnering aan het belang van het doorgeven van kennis, het stimuleren van mentorschap en het investeren in het potentieel van kinderen en jongeren om positieve veranderingen in de wereld te creëren.

90 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page